29 Eylül 2011 Perşembe

Fantasturka Sona Erdi!

23-24-25 Eylül tarihleri arasında 2.el Film Festivali ekibi tarafından Ali Murat Güven danışmanlığında Ankara-Kzılırmak Sineması'nda gerçekleştirilen Türk İşi Fantastik Filmler Festivali-Fantasturka güzel anılarla birlikte geride kaldı. 3 gün boyunca kısa ve uzun metraj film gösterileri ve söyleşilerle toplam 1057 kişiye ulaşıldı.

Mesut Kara'nın Fantastiğin Sineması adlı belgeseli ile perdelerini açan festival Kilink Uçan Adama Karşı, Kilink Soy ve Öldür, Zagor Kara Bela filmleriyle devam etti. Bu özel Türk fantastik filmlerinin yanı sıra bir çok kısa film gösterildi. Festivalin ilk günü aktör ve dövüş sahnelerinin usta ismi Levent Çakır(Zagor) söyleşisi ile son buldu. 3 Dev Adam, Ölüler Konuşmaz ki, Turist Ömer Uzay Yolunda, Demir Yumruk ve Süpermen Dönüyor filmlerinin gösterildiği festivalin ikinci günü yapımcı, yönetmen, aktör Kunt Tulgar Söyleşisi ile devam etti. Festivalin üçüncü gününde ise Demir Pençe: Korsan Adam filminin ardından filmin yönetmeni Çetin İnanç söyleşisi gerçekleştirildi. Daha sonra Yılmayan Şeytan filmi izlendi ve filmin yönetmeni Yılmaz Atadeniz söyleşisini -sürpriz bir kararla festivale katılan- kadim dostu Safa Önal'la birlikte yaptı.

Festival 25 Eylül 2011 tarihinde saat 20:30'da düzenlenen ve sunuculuğunu Öteki Sinema editörü Murat Tolga Şen'in yaptığı törenle son buldu. Törende plaketlerini ve ömür boyu başarı ödüllerini alan Yeşilçam ustaları konuşmaları sırasında salonda bulunanlara duygu dolu dakikalar yaşattı. Kimi zaman gözyaşları süzüldü yanaklara, kimi zaman da tatlı bir gülümseme yayıldı dudaklara.

Ayrıca sağlık sorunları nedeniyle festivale katılamayan Aytekin Akkaya'ya plaketi İstanbul'da takdim edildi. Vassilis Barounis'in plaketi ise Kunt Tulgar tarafından Yunanistan'da verilecek. Metin Demirhan'ın anıldığı kapanış töreninde Demirhan'ın plaketi İstanbul'da ailesine teslim edilecek.

Önümüzdeki yıllarda festivalin büyüyerek devam etmesi dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder