5 Eylül 2011 Pazartesi

Fantasturka'ya Sayılı Günler Kaldı!

“Fantasturka” organizasyon komitesinde Güven ve Akkoyunlu dışında, daha önce de “İkinci El Kısa Metrajlı Film Festivali” bünyesinde görev alan ekipten Duygu Gür, Esma Kor, Alper Dağlı, İlker Kocatepe gibi genç sinema gönüllüleri yer alıyor.

Basın sponsorluğunu ülkemizin önde gelen sinema kültürü siteleri arasında yer alan Sadibey.com, Öteki Sinema, Sinematik, Ekşi Sinema, İyi Kötü Film, Korku Sitesi ve “Ters Ninja”nın üstlendiği Fantasturka’ya, Ankara AnkaMALL Alışveriş Merkezi , Su’Dem Restaurant, EskiYeni Bar, Ankara Kısa Filmciler Derneği, Hermes Ofset, Kelle Koltukta Kreatif Ajans, Çizgi Roman Derneği, 1001 Roman Çizgi Romancılık Basım-Dağıtım gibi STÖ ve şirketler de çok değerli destekler veriyor.

23 Eylül Cuma günü Ankara-Kızılırmak Sineması’nın 4 numaralı salonundaki film gösterileriyle başlayacak olan festival, 25 Eylül Pazar akşamı aynı sinema kompleksinin büyük salonundaki ödül töreniyle sona erecek. Sanatçılarla söyleşiler ve medya mensuplarıyla buluşmalar ise Kızılırmak Sineması’na yürüme mesafesindeki bir başka mekânda gerçekleştirilecek.

Türk sinema tarihinde istisnai bir yere sahip bulunan, tamamı “fantastik sinema” genel başlığı kapsamındaki 20 dolayında siyah-beyaz ve renkli yapıtın, yanı sıra da yine aynı türden 10 kadar kısa metrajlı örneğin gösterileceği festivalde, konulu filmlerin gösterimlerin aralarında da (bazıları artık hayatta olmayan sanatçılarla yapılmış) video söyleşiler yayımlanacak. Bunun dışında, söyleşi programında Ankara’ya konuk olacak sanatçılarla da canlı sohbetler yer alıyor. Festivalin bir diğer sürprizi ise filmlerin gösterileceği Kızılırmak Sineması’nın fuayesinde 3 gün boyunca açık kalacak olan “Fantastik Türk Filmleri Afiş-Lobi Kartı Sergisi”…
Festivalin 23, 24 ve 25 Eylül günlerindeki film gösterimleri ve söyleşi programının saat saat kesin akış planı ise önümüzdeki günlerde sinemaseverlere yine medya yoluyla duyurulacak.

Fantasturka  hakkında ayrıntılı bilgi almak ve çeşitli konularda danışmak için aşağıdaki e-posta adreslerine başvurabilir; ayrıca festivalin Facebook ortamındaki (sürekli güncellenen) resmî sayfasını (FANTASTURKA) takip edebilirsiniz.

İstanbul: Festival Danışmanı Ali Murat Güven / alimuratg@yahoo.com
Ankara: Organizasyon Ekibi /  fantastikfantasturka@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder